راههای ارتباطی شما شهروندان گرانقدر با واحد بازرسی و حراست و رسیدگی به شکایات

تماس با شماره 013-33461625

ارسال پیامک به شماره های  09113388858  -09118065838

  • تاریخ انتشار : 1403/04/22 - 12:30
  • تعداد بازدید : 61
  • تعداد بازدیدکننده : 61
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
بازدید و توصیه های ایمنی آتش نشانان از مساجد و تکایا

بازدید و توصیه های ایمنی آتش نشانان از مساجد و تکایا/ چگونه در مساجد،حسینیه‌ها و تکایا، عزاداری ایمن داشته باشیم

عزاداری ایمن داشته باشیم

۱۲۵رشت_ به گزارش خبرنگار تحریریه خبر روابط عمومی سازمان آتش‌نشانی و خدمات ایمنی شهرداری رشت، آتش‌نشانان سازمان آتش‌نشانی رشت برای هر چه ایمن برگزار شدن مراسم مربوط به عزاداری سالار شهیدان در ایام‌ محرم  از  تمامی وسایل اطفایی مربوط به مکان‌های مورد نظر و نیز ایمنی برق، آشپزخانه‌ها و ... بازدید و توصیه های  ایمنی  داشتند و در صورت مشاهده نواقص موارد را به متولیان اعلام نموده تا نسبت به رفع آن اقدامات سریع صورت پذیرد.

در ادامه برخی از توصیه های آتش نشانان را خواهید خواند.
۱-برای محل تجمع عزاداران حتما باید معبر ورودی مناسب خروج اضطراری  پیش بینی شود.
۲-برای افراد سالخورده و اطفال و بانوان حتما باید مکانی در نزدیکترین نقطه به خروج بی خطر پیش بینی شود.
۳- در مواقعی که نیاز است هنگام عزاداری روشنایی ها قطع شود حتما باید سردر معابر خروج از تکایا و راههای منتهی به خارج روشن باشد به نحوی که معابر خروج کاملا رویت شود.
۴-رعایت فاصله مناسب سیم – اتصالات – ادوات وتجهیزات الکتریکی از مواد و مصالح قابل اشتعال(پرده – پرچم – فرش – تابلو و...) الزامی است.
۵- هر یک از دستگاه ها و ادوات برقی علاوه بر داشتن فیوز مستقل باید دارای یک پریز مختص به خود نیز باشد و از اخذ انشعابات متعدد از یک پریز نیز خودداری شود. تاکید می شود به هیچ عنوان سیم یا کابل برق از زیر فرش عبور داده نشود.
۶- در اخذ انشعاب از لوله کشی گاز حتما از شلینگ های فشار قوی مخصوص و بست مناسب استفاده شود(حداکثر طول شلینگ ۱.۵ متر می باشد.)
۷-رعایت حداقل یک متر فاصله بین وسایل گرمازا و لوازم قابل اشتعال(پشتی – فرش – پرچم و...) الزامی است.
۸- قسمت طبخ نذورات در مکان مناسب و دور از محیط تکایا انتخاب شود.
۹-در قسمت طبخ حتما باید معابر خروج سریع خدمه تدارک دیده شود.
۱۰- برای طبخ غذا با وسایل گاز سوز بخصوص گاز مایع حتما باید از رگلاتورهای فشار قوی و یا متناسب با شعله پخش کن اجاق ها بهره گیری شود.
۱۱-قسمت پخت وپز نباید در مسیر عبور و مرور افراد و محل پارک اتومبیل ها باشد.
۱۲- در کلیه قسمت ها به ویژه محل طبخ غذا حتما باید به اندازه کافی کپسول های آتش نشانی متناسب با محل و سیار موجود باشد و کارکنان با طریقه استفاده از آنها آشنا باشند.
۱۳-در صورتی که از هیزم برای پخت و پز استفاده می شود حتما باید آب کافی و حداقل یک شیلنگ برای اطفاء آتش سوزی های احتمالی پیش بینی شود.
۱۴-از ورود کودکان و سالخوردگان به قسمت طبخ غذا خودداری شود.
۱۵- از نگهداری مواد نفتی و مایعات قابل اشتعال در داخل سالن و محل طبخ غذا جلوگیری شود.
۱۶- در صورت نیاز به نگهداری مواد نفتی و سیلندرهای گاز مکان مناسب خارج از فضای عمومی در نظر گرفته شود.
۱۷-قبل از برگزاری مراسم، شبکه برق، لوازم الکتریکی و وسایل گرمازا مورد بازرسی متخصصین صلاحیت دار قرار گیرد.
۱۸- از دود کردن اسپند و عود و امثالهم با استفاده از ذغال و منقل در داخل هیئت و تکایا خودداری شود.
 ۱۹-از استعمال دخانیات در داخل تکایا جلوگیری شود.
۲۰- حریم چادر تکایا باید جهت جلوگیری از تردد افراد غیر مسئول و یا احتمال انتقال آتش سوزی از بیرون کنترل گردد.
۲۱-مدیران – مسئولین وکارکنان – تکایا با مراجعه به نزدیکترین ایستگاه آتش نشانی محل، مسایل ایمنی و نحوه مقابله با حریق ها و حوادث را آموزش ببینند.
ضروری است مسیرهای عمومی و امدادرسانی به شهروندان در هر نقطه از شهر، در روزهای عزاداری و برگزاری مراسم های خاص کاملا باز بوده و در صورت مشاهده ماشین های امدادی به خصوص آتش نشانی نهایت همکاری پیرامون بازگشایی مسیر اعمال شود.
  • گروه خبری : گروه های محتوا,آتش نشانی
  • کد خبر : 1088
کلمات کلیدی

تصاویر

عباس نیک پور
خبرنگار

عباس نیک پور